Pon-Pet 7-16
051 363 504
povprasevanje@iqokna.com
IQ žaluzije KRPAN > vidna maska | podometna maska | vrste lamel

Žaluzije

KRPAN vidna maska

Krpan zunanje žaluzije so žaluzije s standardnim sistemom izvedbe. Komplet žaluzije je sestavljen iz standardnih lamel, mehanizma, klasičnih nosilcev in vodil ter vidne maske.
Krpan zunanje žaluzije omogočajo neodvisno vgradnjo na vse vrste objektov. Primerne so tako za novo gradnjo kot tudi pri obnovi starejših objektov. Vgradnjo teh žaluzij ni potrebno načrtovati v naprej, saj se le-te vgradijo po končani fasadi. Ker so žaluzije vidne, skupaj s fasado in stavbnim pohištvom v različnih barvnih kombinacijah še dodatno olepšajo zunanji videz objekta.
povpraševanje
Vse zunanje vidne žaluzije Krpan je možno naročiti v različnih izvedbah:
  1. izbiramo lahko med različnimi vrstami lamel (C-65mm, C-80mm, CT-80, Z-75mm, Z-90mm),
  2. z upravljanjem preko MC palice ali električnim upravljanjem,
  3. v različnih barvnih kombinacijah (lamele, maske, vodila in zaključne letve),
  4. pod žaluzije je možno vgraditi tudi različne vrste komarnikov (fiksni, rolo, drsni, plise); v tem primeru je globina žaluzije večja od 120mm

KRPAN podometna maska

Podometne žaluzije Krpan se vgrajujejo na objekt po vgradnji oken in pred izdelavo fasade, zato je ta način vgradnje bolj primeren za novogradnje, kajti za to je potrebno že predhodno načrtovanje.
Če ne želimo, da na nam paket zložene žaluzije ne poseže v svetli del okna, je pomembno, da imamo možnost žaluzijo dvigniti nad okno, kar pa rešimo tako, da predhodno naredimo zob v prekladi ali pa vgradimo okno vzporedno z zunanjim delom zidu.
Podometna žaluzija (maska) je prekrita s fasado, tako da se s strani le-te  ne (oz. zanemarljivo malo) vidi. To pomeni, da je idealna rešitev za primere, ko z njimi ne želimo bistveno vplivati na zunanji videz objekta.
Komplet žaluzije je sestavljen iz standardnih lamel, mehanizma, klasičnih nosilcev in vodil ter podometne maske.
povpraševanje

Vrste lamel

V vse vrste zunanjih krpan žaluzij se lahko vgradijo naslednje vrste lamel ...
lamela C-65 mm
lamela C-80 mm
lamela CT-80
lamela Z-75 mm
lamela Z-90 mm